Welkom bij de spotnet tutorial!

Voor het downloaden van nzb bestanden uit de nieuwsgroepen heeft u een usenet provider (newsserver) en een nzb downloader (newsreader) nodig.
Een voorbeeld van een newsreader is onder andere Spotnet 2.0. Met Spotnet is namelijk een zeer gebruiksvriendelijk programma waarmee u zowel kunt zoeken als kunt downloaden. Het instellen van de newsserver is dan ook een fluitje van een cent. Echt een aanrader voor een beginnende usenet gebruiker!

In deze handleiding gaan wij u uitleggen hoe u easyusenet.nl toevoegd aan Spotnet inclusief een aantal begin stappen.

Stap 1: U download de laatste Spotnet versie van www.spotnet2.eu

Stap 2: Zodra u Spotnet heeft gedownload, klikt u op ‘Spotnet.exe’ om de installatie te starten. Het volgende scherm opent zich vrijwel direct.

Spotnet Setup

Hierbij vult u de volgende gegevens in
Provider: Anders…
Adres: reader.easyusenet.nl
Poort: 119 (indien u SSL wilt gebruiken, kies dan voor 563 of 443)
Verbindingen: Vul het aantal verbindingen in afhankelijk van uw abonnement

Gebruikersnaam: Vul hier uw easyusenet gebruikersnaam in
Wachtwoord: Vul hier uw easyusenet wachtwoord in

Spotnet Setup

Stap 3: Nu alles is ingevoerd kunt u op ‘VERBINDEN’ klikken. Hierna zal gelijk het Spotnet venster worden geopend. Spotnet zal direct beginnen met het ophalen van de spots en de reacties. Dit kan even duren en wacht geduldig. U kunt de voortgang rechtsonder bekijken. (Voor een eerste installatie duurt het altijd even voordat alle spots/reacties zijn opgehaald)

Spotnet Setup

Stap 4: Zodra het ophalen van de spots en reacties is voltooid kunt u gelijk aan de slag! Met behulp van de ingebouwde zoekmachine en filters kunt u gemakkelijk zoeken of bladeren naar het gewenste content.

Spotnet Setup

Stap 5: Zodra u het gewenste content heeft gevonden, klikt u er dubbel op. Er wordt nu in Spotnet een nieuwe tab geopend met alle informatie. Zodra u linksboven op de blauwe knop drukt, zal Spotnet gelijk starten met downloaden.

Spotnet Setup

Voor meer handige tips/spotnet-instellingen kunt u kijken op www.spotnet2.eu